Om oss

Om Kronkvist

Kronkvist Kommunikation grundades av Jan Kronkvist 1998. Jan brinner för att stärka chefer, ledare och medarbetare i yrkeslivet genom att lära dem kommunicera bättre med hjälp av praktisk retorik & presentationsteknik.  

Utbildningar och certifieringar

  • Certifierad i Pussel DISC analys och Moroten Drivkraftsanalys – Ensize
  • Competent Communicator and Speech Skills – Toastmasters International
  • Gruppledare. Grupputveckling, kommunikation och situationsanpassat ledarskap med fokus på självinsikt – UGL
  • Ledarskap och mental coachning – Örebro Ledarhögskola
  • Method Acting – Metodik inom teater
  • Skådespelare – Calle Flygare Teaterskola

Jans motto är: 
”Kommunikation är något alla kan lära sig genom att träna och utveckla nya färdigheter”

Jan Kronkvist

Jan är skådespelaren som tog in scenkonsten i mötesrum och företag. Efter utbildningen på Calle Flygares Teaterskola arbetade han med teambildning på en kursgård och såg hur skådespelarteknikerna kunde användas av anställda i näringslivet för att utveckla deras kommunikativa förmågor. Jan arbetar med presentationsteknik och retorik som kompletterats med kommunikationstekniker och kunskap från både scenkonst och forskning. 

Jag tror på…

…att deltagarna känner trygghet när de upplever att kursen är anpassad efter deras kunskapsnivå och deras kompetensbehov.

…en inspirerande inlärningsmiljö där deltagarna är aktiva genom diskussioner, övningar, erfarenhetsbyte och egen reflektion.

…att utveckling sker när deltagarna fått konkreta tips, råd och praktiska verktyg som de själva kan använda i deras vardag/yrkesliv.

Jans utbildningspartners

Under 25 år har Jan lärt känna flera duktiga utbildare som han samarbetar med. Detta nätverk använder vi oss av när våra kunder efterfrågar utbildningar inom andra ämnen som Jan inte jobbar med eller vid större utbildningsinsatser där flera utbildare efterfrågas. Förutom Presentationsteknik och retorik utbildar Jan även inom ledarskap, kundbemötande och kommunikation. Önskar ni en utbildning inom olika områden, så kontakta oss gärna.

“Utbildningen förbättrar Dig som yrkesperson oavsett förkunskaper. Jan är en inspirerande kursledare med bra teoretiska kunskaper i ämnet.

Utbildningen har stärkt min självkänsla och visat vägen till bättre struktur vid medlemsmöte för Arla”. 


Håkan Nilsson
kretsordförande för Jämtlands mjölkbönder i kooperativet Arla.


“Jan Kronkvist visade sig ha en arsenal av verktyg som gav mig resultat. Från detta inspirerande coaching upplägg med antikens retorik och verklighetsnära övningar som bas fick jag genom mitt sätt att framträda, övertyga och möta min publik en ovärderlig bestående effekt”.

Magnus Ernegård,
Managing Director of Shanghai Sunwin Bus Corporation, Volvo

”Jan är en knivskarp och inspirerande föreläsare, som bjöd mig och mina kollegor på en riktig ögonöppnare för vad retoriken innebär i all kommunikation. Inspiration på hög nivå!”

Clyde Lange
Kommunikatör på Lund Universitet

Presentationsteknik och retorik för dig som vill...

Säga något – Göra något – Förändra något

För oss är du unik så vi nöjer oss inte med att höra på dig, vi lyssnar för att verkligen förstå vad du och din verksamhet behöver. Vi brinner för att motivera och utveckla människors kompetens och samtidigt skapa tillväxt för våra kunder genom tjänsterna vi erbjuder.

Anpassade kurser

Onlineutbildningar

Föreläsningar

Coaching

Beteendestil­analyser

Med våra onlineutbildningar kan du direkt omsätta nya kunskaper till praktisk användning i din verksamhet. Varje utbildning består av 8 – 10 delmoment.

Vad våra kunder säger

Läs om varför de uppskattar Jan Kronkvist som utbildare, föreläsare & coach

”Jag kan varmt rekommendera Jan och hans företag om ni har behov av att på ett pedagogiskt, inspirerande och enkelt sätt vill lära er retorik och presentationsteknik”.

Johan Rösler
Logistic developer at ICA Sverige AB

”Jag har haft stor nytta av coachingen; den har hjälpt mig få ökad självinsikt och de redskap som behövs för att förbättra mina prestationer inom områden såsom retorik och ledarskap. Områden som blir allt viktigare för mig för att kunna fortsätta att utvecklas i min yrkesroll”.

Andreas Ek
PwC | Corporate Finance

"Coachingen gav mig resultat! Jan visade sig ha en arsenal av verktyg, vilka baserades på retorikens metoder. Som ledare måste jag kunna skapa ett brinnande engagemang och entusiasm för organisationen och kunna förmedla detta på ett intressant och spännande sätt. Vår coaching gav mig resultat eftersom jag nu lyckas med detta och som var mitt mål”.


Magnus Ernegård
Advisory Council Memeber at GLG, Former CEO Volvo

Hur kan vi hjälpa dig?

Har du några frågor, behöver råd, vill boka kurs eller få en offert så kontakta oss.
Du får gärna ringa, vi tycker om personlig kontakt!